Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första segern för Gefle

Annons

Johan Oremo trodde han gjort sitt första allsvenska mål redan i första halvlek.

Men han avgjorde mot Gais i andra i stället, hans mål innebar att Gefle vann med 1_0.

Klart steget från hälsingetrean till allsvenskan är stort.

Klart att det är viktigt att få utdelning när man är forward.

Klart Gefletränaren Pelle Olsson är nöjd med sitt nya radarpar, Oremo/René Makondele.

Att 20-årige Oremo, som fått en ordentlig chans som ordinarie redan från början, haft mycket spring i benen i samtliga matcher han spelat är ett faktum. Men på den här nivån är det målen som räknas och märks.

Han har avslutat framgångsrikt ur samma läge förr _ men aldrig i högsta serien. Nervös?

Det verkar inte så.

Vänsterfotade Oremo placerade bollen högt till vänster om Dime Jankulovski, det blev receptet som gav Gefle första segern för säsongen.

När man blir matchvinnare kommer förstås hyllningarna _ men Pelle Olsson har sett kvaliteterna för länge sedan. Djurgården också, som jagade 20-åringen men fick nobben _ "det verkade bra i Gefle och man vill ju ha en realistisk chans att få spela".

Olsson hyllar sin arbetshäst:

Målet kom som extra krydda.

Och som plåster på såret efter ribbskottet som landade någonstans kring mållinjen i första halvlek. Om den var över eller inte kunde ingen svara på, inte ens Oremo själv:

Om Gais kvitterat på någon av de två jättechanserna laget hade i slutskedet hade snacket säkert fått ny skjuts. Men målvakten Mattias Hugosson stod pall för både Anatoli Ponomarevs skott och nicken från Bobbie Friberg da Cruz.

Trots fördelen av att Gefle efter uppvärmningen tvingades ersätta knäskadade vänsterbacken Jonathan Hellström med säsongsdebuterande Andreas Revahl lyckades inte Göteborgslaget omsätta ett större bollinnehav i mål.

Gaistränaren Roland Nilsson var besviken:

TT

Mer läsning

Annons