Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första lägenheten i Ludvika har passerat miljonstrecket

Miljonvallen är bruten i Ludvika.
Då Christoffer Johansson och sambon Sara Bergsten bestämde sig att sälja sin nyrenoverade bostadsrättslägenhet i centrala Ludvika fick de indikationer på att de kanske kunde få "uppåt miljonen".
Det blev bättre än så. När budgivningen var över var miljonstrecket passerat och fyrarummaren på Skolgatan såld för 1 160 000 kronor.

– Fantastiskt bra, säger Christoffer Johansson, just nu pappaledig från persiennfirman han jobbar åt. Han sitter numera i ett hus på Hantverkargatan i Marnäs med vissa renoveringsbehov, som det brukar heta.

– Vi hade fått reda på att huset var till salu och tyckte det var ett bra tillfälle för oss. Så vi sålde inte lägenheten i spekulationssyfte men det är klart att det känns bra att vi fick ut så mycket för den.

Det blev en god affär med tanke på att priset var hyfsat när de köpte lägenheten i kvarteret Venus i januari förra året. Men det var mycket som behövde göras. Christoffer är dock en händig man och efter en stor egeninsats hade den 95 kvadratmeter stora lägenheten blivit i toppskick.

Det i kombination med hörnläge på bottenplanet, låg månadskostnad och en välskött förening drev priset över miljonvallen, vilket så vitt känt är första gången när det gäller en bostadsrätt i ett flerfamiljshus i Ludvika.

Angelica Sundberg på Fastighetsbyrån i Ludvika är den mäklare som skött försäljningen och hon konstaterar att intresset för Christoffers och Saras lägenhet var mycket stort.

– Det var många som vara med och bjöd och här är ett bra exempel på att det är lönsamt att renovera. Det är svårare att sälja en lägenhet, där man måste investera i renovering, säger Angelica Sundberg.