Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första Ikeakunderna på plats

Halv åtta började de första köa till Ikea-öppningen i morgon.
– Det är en kul grej att vara med på, säger Seija Nygårds som kommit från Boda kyrkby med sina barn Linus och Linda.

Klockan sex i morgon bitti öppnar Ikea med en tävling. De första 50 kunderna får välja en varsin sittmöbel som personalen har valt ut.

Redan klockan halv åtta i dag på kvällen började kunderna strömma till. Två av de första var 14-åriga Viktor Brisell och Hugo Skarp från Leksand. För dem var inte en gratismöbel det viktigaste utan att vara först till kassan.

– Vi ska bara rusa in och ta det billigaste, en toaborste eller något, och springa till kassan, förklarar Hugo.

Först i kön står just nu Linda Nygårds och hon blir den som får gå in först i själva möbelytan där sittmöblerna står uppställda.

– Jag sökte jobb här, men fick inte det, så då ville jag i alla fall vara först in, säger Linda som har sällskap av sin bror Linus och mamma Seija.

– Det är kul att vara med på hela grejen. Alla kommer ju att vara här, säger Seija som har laddat upp med filtar, godis, choklad under natten och champagne till själva invigningen.

Hur ska ni klara natten?

– Vi ska lösa korsord, spela kort och njuta av att umgås.

Ska ni handla något speciellt?

– En bestickhållare är det enda jag planerat. Sedan får vi se, säger Seija Nygårds från Boda kyrkby.