Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första förlusten på sju år

Kais Moras damer hade inte förlorat en enda träningsmatch, 61 stycken, på de senaste sju åren. Men i den 62:a matchen bröts segersviten när Pixbo vann med klara 11–4.

Annons

Kais Moras damer var i helgen nere i Göteborg och spelade en turnering, dock en inte sanktionerad sådan.

– Nej, vi bestämde tidigt att den här cupen inte skulle vara sanktionerad för att vi skulle ha möjligheten att låna spelare från vårt andralag, säger tränaren Roger Jonsson.

I 61 matcher träningsmatcher under de sju senaste åren har Kais Mora lämnat planen som vinnare. Men en segersvit håller inte hur länge som helst. I 62:a matchen bröts den.

– Jag och Anders (Sundbye, assisterande tränare) får ta på oss den förlusten. Vi försökte få med fler spelare i anfallet, då blottade vi oss bakåt, säger Roger.

Men Kais Mora kunde också räkna in två vinster under dagarna på västkusten, 9–2 mot Warberg och 8–5 mot SP Pro.

Roger, vad har du fått ut av matcherna i Göteborg?

– Att vi har en bit kvar, men det har jag vetat om en längre tid.

Vad ska ni göra åt det?

– Vi ska lägga på mer boll och klubba i träningarna. Vi har mest koncentrerat oss på styrka och kondition hittills.

Till helgen kommer tränarna Roger Jonsson och Anders Syndbye att ta mig sig sina tjejer upp till Sälen för ett par dagars träning, för att komma så väl förberedda det bara går innan seriepremiären 23:e september då Kais Mora möter Sala Silverstaden borta.