Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första förlusten för Brage

Första insläppta målet och första förlusten.
Brage hade en tung afton på Gamla Ullevi i mötet med nykomlingen Örgryte.
– Jättetråkigt med sex timmars resa hem utan poäng, säger Bragebacken Jan Tauer till TV4 Sport efter 0–1-förlusten.

Annons

Brage hade fyra poäng och noll insläppta mål på de två inledande matcherna i Superettan, men mot Örgryte blev det varken mål eller poäng.

Och faktum är att Brage gjorde en rätt dålig match.

– Det är vårt eget fel att vi förlorar. I första halvleken var vi inte så dåliga, men den andra halvleken är inte godkänd från vår sida, säger Tauer.

Jan Tauer, nyförvärvet på vänsterbacken, var återigen i händelsernas centrum med sina offensiva löpningar efter kanten, och även inblandad i Brages bästa målchans i den första halvleken.

Ett frisparksinlägg från Dulee Johnson i den tionde minuten, nådde Tauers panna inne i straffområdet, men nicken gick över.

Örgryte tog över spelet i slutet av första halvlek och i den 43:e minuten var det ytterst nära ett ledningsmål för hemmalaget, efter en hörna.

Örgrytes ledningsmål kom i stället efter drygt 15 minuters spela av den andra halvleken genom Emil Karlsson.

Efter en misslyckad offsideställning av Brages backlinje, fick Karlsson fritt läge parallellt med kortlinjen till höger i straffområdet och försökte med ett inspel.

Inspelet styrde på Peter Magnussons fot och räddades av Bragemålvakten Patrik Carlgren, men gick rakt ut till Karlsson som satte bollen i bortre burgaveln.

I samband med målet gjorde Brage sitt första byte när Andreas Ljunggren-Eriksson ersatte Mats Cato Moldskred, och Ljungren-Eriksson hade tio minuter senare ett bra kvitteringsläge, men fick inte till avslutet fullt ut.

Brage skapade ytterligare några kvitteringschanser, den bästa i den 89:e minuten, när inbytte Njogu Demba-Nyrén hittade fram med bollen till Dragan Kapcevic, men hans skott räddades av ÖIS-målvakten Peter Abrahamsson.

Sett till hela matchen var dock Örgrytes seger, lagets första i Superettan efter två förluster, rättvis och Brage har mycket att jobba med, inte minst i anfallsspelet.

– Vi visste att Örgryte skulle komma ut och ta kampen och de förtjänade tre poäng, säger Jan Tauer.