Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första förlusten för Brage

Första insläppta målet och första förlusten.
Brage hade en tung afton på Gamla Ullevi i mötet med nykomlingen Örgryte.
– Jättetråkigt med sex timmars resa hem utan poäng, säger Bragebacken Jan Tauer till TV4 Sport efter 0–1-förlusten.

Annons

Brage hade fyra poäng och noll insläppta mål på de två inledande matcherna i Superettan, men mot Örgryte blev det varken mål eller poäng.

Och faktum är att Brage gjorde en rätt dålig match.

– Det är vårt eget fel att vi förlorar. I första halvleken var vi inte så dåliga, men den andra halvleken är inte godkänd från vår sida, säger Tauer.

Jan Tauer, nyförvärvet på vänsterbacken, var återigen i händelsernas centrum med sina offensiva löpningar efter kanten, och även inblandad i Brages bästa målchans i den första halvleken.

Ett frisparksinlägg från Dulee Johnson i den tionde minuten, nådde Tauers panna inne i straffområdet, men nicken gick över.

Örgryte tog över spelet i slutet av första halvlek och i den 43:e minuten var det ytterst nära ett ledningsmål för hemmalaget, efter en hörna.

Örgrytes ledningsmål kom i stället efter drygt 15 minuters spela av den andra halvleken genom Emil Karlsson.

Efter en misslyckad offsideställning av Brages backlinje, fick Karlsson fritt läge parallellt med kortlinjen till höger i straffområdet och försökte med ett inspel.

Inspelet styrde på Peter Magnussons fot och räddades av Bragemålvakten Patrik Carlgren, men gick rakt ut till Karlsson som satte bollen i bortre burgaveln.

I samband med målet gjorde Brage sitt första byte när Andreas Ljunggren-Eriksson ersatte Mats Cato Moldskred, och Ljungren-Eriksson hade tio minuter senare ett bra kvitteringsläge, men fick inte till avslutet fullt ut.

Brage skapade ytterligare några kvitteringschanser, den bästa i den 89:e minuten, när inbytte Njogu Demba-Nyrén hittade fram med bollen till Dragan Kapcevic, men hans skott räddades av ÖIS-målvakten Peter Abrahamsson.

Sett till hela matchen var dock Örgrytes seger, lagets första i Superettan efter två förluster, rättvis och Brage har mycket att jobba med, inte minst i anfallsspelet.

– Vi visste att Örgryte skulle komma ut och ta kampen och de förtjänade tre poäng, säger Jan Tauer.