Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första endurotävlingen på Tallhed

Förare ur Sverigeeliten i enduro och motorcross kom till premiären av Skäftberg Rangers Slipstensjakten under lördagen.
Tävlingen var för många en test inför Gotland Grand National, GGN, som körs om tvåveckor.

Totalsegrare i Slipstensjakten blev 18-åriga motorcrossföraren Ken Bengtson från Halmstad, som tävlar för Järva MK. Ken kommer inte att ställa upp i GGN utan satsar på SM och EM.

– Jag har varit här på Orsa flygplats, Tallhed och tränat tidigare och jag vet att banan är väldigt rolig. Jag ville testa att köra här, hur kroppen kändes efter kraschen under fjärde SM-deltävlingen.

Ken skadade sitt bäckenben och efter lördagens tävling kunde han konstatera att han kände sig helt återställd.

På andra plats i Slipstensjakten kom Mats Nilsson SMK Dala Falun och trea blev Isak Gifting från samma klubb.

Seniorklassen vann Mats Nilsson, SMK Dala Falun, Alexander Dahlén, Uppsala MCK blev tvåa och på tredje plats Tomas Johansson, som tävlar för Västerås MK.

Juniorsegrare blev som tidigare sagts, Ken Bengtson, två blev Isak Gifting och trea Lukas Prins, båda från SMK Dala Falun.

Elitklassen dam vann Amanda Elvin, som tävlar för Team Värmland.

I Lilla Slipstensjakten, som är en ungdomsklass van Elias Engberg, på andra plats Anton Larsson, båda Rättvik Boda MK och trea blev Pelle Nilsson, SMK Dala.

Slipstensjakten var premiärtävlingen för MC-klubben Skäftberg Rangers från Orsa.

– Det blev en fantastisk succé, med maximalt antal deltagare, en tävling av den här typen får ha, det vill säga 100 deltagare. Vi vet redan nu att det kommer att bli en tävling nästa år igen två veckor före GGN, säger Erik Löfgren, arrangör. Det är en perfekt tävling för att stämma av hur kroppen känns och trimma motorerna före Gotland Grand National. Den här helgen har vi haft både enduroåkare och motorcrossförare ur Sverigeliten här, berättar han.

Anrika Skäftberg Rangers lånade in tävlingsledare och arrangör från Falun och Borlänge, men stod själva för arbete med banläggning och arrangemang kring tävlingen.

– MC-klubben har gjort ett helt fantastiskt arbete och allt har fungerat perfekt. Vi ser också hur viktigt näringslivet i Orsa och Mora tycker att tävlingen är. De har stöttat arrangemanget bland annat genom att skänka priser, säger Erik Löfgren.

Banan var drygt elva kilometer lång och kördes vid Orsa flygfält, Tallhed.

Läs hela resultatlisten på: www.skaftberg.se