Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första bortavinsten för Gefle

Annons

Med tränare Per Olsson på läktaren och skyttekungen Johan Oremo däckad av en förkylning tog Gefle sin första bortaseger för säsongen då man besegrade Kalmar FF på Fredriksskans med 0_1.

Kalmar FF med César Santin och Patrik Ingelsten på topp skapade mängder med målchanser i matchens inledning mot Gefle.

Redan efter femton sekunder kunde Ingelsten ha gjort 1_0 men Mattias Hugosson i Gefles mål, som gjorde en mycket bra match, stod i vägen.

Efter detta fortsatte Kalmar att trycka på och Hugosson dominerade i målet. Först räddade Geflekeepern Santins volleyskott i det bortre krysset. Efter detta hade Hugosson hjälp av sina medspelare som styrde undan skott från både Santin och Ingelsten.

Och när Santin träffade ribban i den 34:e minuten väntar alla på Fredriksskans att bollen ska leta sig förbi Hugosson. Men i stället är det Petter Wastå i Kalmars mål som får se sig besegrad.

För mitt i brinnande Kalmardominans kom Gefles segermål helt ologiskt. Daniel Bernhardsson fick bollen långt ut till höger och slog ett perfekt inlägg till Jonas Lantto. Lantto drog till på volley och bollen for förbi en chanslös Wastå i Kalmarmålet.

I den andra halvleken fortsatte Kalmar att pressa Gefle som spelade extremt defensivt.

TT

Mer läsning

Annons