Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första advent i Svärdsjö kyrka och mottagandet av ny kyrkvärd

Annons

Närmare 100 personer kom till Svärdsjö kyrka första advent för att välkomna det nya kyrkoåret. En ny kyrkvärd välkomnades.

Under första psalmen gick kören och kyrkobetjäningen in i procession. Biskop emeritus Thomas Söderberg inledde med att hälsa en ny kyrkvärd, Susanne Zetterström Janérs, från Linghed, välkommen att tjäna Svärdsjö kyrka.

Kyrkvärdarna Berit Nilsson och Hermine von Schéele läste dagens texter och som traditionen är avslutas evangeliet med att alla sjunger Hosianna. Thomas Söderberg predikade över temat ”Ett nådens år”.

Kyrkokören sjöng bland annat en gånglåt med texten ”Gläd dig du Kristi brud”. Flera kända adventspsalmer sjöngs unisont bland annat den glada ”Gå Sion din Konung att möta”. Kyrkokören sjöng därefter den pampiga ”Advent” av Otto Olson.

Alla välkomnades till Sockenstugan där det ordnats med kyrkkaffe. Där sjöng kören tillsammans med besökarna ett flertal adventssånger till pianomusik av Walters Börje. Ljud och ljus sköttes av Ove Niklasson.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel