Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forssa satte inte chanserna

Forssa fick åka hem från Gävle med en frustrerande förlust.
– Vi var det bättre laget, säger tränaren Mustapha El Hachmi.

I Forssas omstartande och tvådelade trea stod Valbo för motståndet på fredagkvällen. Forssa hängde innan uppehållet med på tabellens övre halva. Det var bara fyra poäng mellan serieledarna Korsnäs och Forssa inför omstarten. Valbo hade spelat ihop två poäng mer än Forssa.

I Forssa fanns revanschlust efter mardrömsmatchen mot Korsnäs innan uppehållet. Då fick Forssa tre spelare utvisade och förlorade till slut med 7-0.

Någon upprättelse blev det inte för FBK. Borlängelaget tog tag i matchen i första halvlek och skapade många chanser. Chanserna slarvades bort och Valbo satte 1-0 på en halvchans efter en kontring.

Värmen i Gävle tvingade domaren att göra upp om en vätskepaus i mitten av första halvlek.

I andra halvlek fortsatte Forssa att försöka spela sig till ett mål, men 2-0 till Valbo kom efter pausvilan på hörna. Forssas tränare har synpunkter på målet.

– Det var en knuff på vår målvakt som domaren inte såg. Det är synd, säger Mustapha El Hachmi.

Det ville sig inte. I stället kontrade Valbo in ännu ett mål.

– Det var en bra prestation, han går förbi vår back. Det får vi ge dem, kommenterar El Hachmi.

Tränaren var inte nöjd efter matchen som Forssa tappade greppet om.

– Det var en match där allt gick oss emot. Vi måste lära oss att sätta våra chanser. Jag är riktigt besviken. Vi är ett mycket bättre lag. Det låter konstigt att säga så efter en förlust med 3-0, men vi straffar oss själva, säger Mustapha El Hachmi.

Topplaget Korsnäs har nu chans att rycka ifrån Forssa. Korsnäs möter Hille på hemmaplan på lördagen. Hille är fast förankrade i tabellbotten med bara fem poäng efter 11 matcher.

Nästa motstånd för Forssa blir Kubikenborg hemma på Maservallen.