Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forssa kan få kvala

Nederlagstippade Forssa stred tappert mot topplaget Hille och fick oavgjort, 3–3.
– Vi förtjänade en seger efter alla motgånger den här säsongen, sade tränaren Mikael Sjöström.

Inför den nästa sista omgången låg Forssa näst sist i tabellen men klättrade en placering och har nu allt i egna händer för att ta kvalplatsen för att få chansen att hänga kvar. I den sista omgången möter Forssa Kungsgården hemma, Kungsgården just på på kvalplats, två poäng före Forssa.

– Det ska bli roligt att få förlänga säsongen med två matcher. Så vi ska inte gå in i kvalet, om vi vinner på lördag, med någon ångest.

För seger då krävs att Forssa tar med sig spelet mot Hille.

– Vi hade ett starkt försvarsspel och följde vår matchplan till punkt och pricka.

Hille hade mycket boll men skapade inte så mycket utifrån det. Farligast var hemmalaget på inlägg från kanterna mot de långa huvudspelarna.

Hille fick dock till en reducering minuterna före paus.

– Vi hade behövt hålla tätt där.

Hille fick sedan till kvitteringen i mitten av den andra halvleken.

– Vi visste att de skulle ligga på i andra halvlek men vi hade ett fortsatt bra förvarsspel men Hille skapade inte så mycket.

I stället hade Forssa ett par bra lägen mot slutet för ett segermål.

– Efter en sådan här insats är alla värda beröm mot ett lag som krigar för att vinna serien. Vi är utdömda av alla och kan bara överraska.