Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forssa kammade noll trots spelövertag

Forssa ägde spelet och skapade mängder med målchanser.
Trots det förlorade laget seriepremiären mot Kubikenborg med 2–3.
– Vi får skylla oss själva, säger tränaren Mustapha El Hachmi.

Forssa, nykomlingar i division 3, visade ingen respekt för premiärmotståndaren Kubikenborg, utan tog direkt tag i taktpinnen.

Laget skapade redan tidigt i matchen ett antal klara målchanser, bland annat genom Seyhmus Abic, Modaser Zekria och Alan Ayik, men precis som i träningsmatcherna hade laget svårt att få utdelning.

I stället kom kallduschen när hemmalaget tog ledningen med 1–0 efter en frispark.

Och kort därefter utökade Kubikenborg till 2–0.

– Det var rent slarv. Dålig kommunikation mellan två backar som en av deras spelare kunde utnyttja.

Vad sa ni till varandra i halvtid?

– Att vi kunde vända matchen. Det kändes som om Kubikenborg hade en halv chans i första halvlek och gjorde två mål.

Tidigt i den andra halvleken gjorde dock hemmalaget 3–0, men Forssa fortsatte att trycka på framåt och utdelningen kom när Enez Abika, inbytt i halvtid, stötte in ett inlägg fram till 1–3.

Bara två minuter senare kunde Seyhmys Abic reducera till 2–3 på straff efter att Ishak Ahmed blivit fälld i straffområdet.

Men trots fortsatt bra spel och skapade chanser uteblev kvitteringen för Forssa, som dessutom, bara några minuter efter Abics straffmål, fick Mesut Agirman utvisad efter att han dragit på sig sitt andra gula kort.

– Vi var det bättre laget och vi är besvikna. Men vi får skylla oss själva att vi förlorar den här matchen. Något att ta med sig är i alla fall att vi skapar mycket chanser.