Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förskolebyggnad i Gubbo köps loss

Kommunen planerar att köpa loss den modulbyggnad som Gubbo förskola finns i.
– Det blir en bättre affär än att fortsätta leasa byggnaden, säger kommunalrådet Leif Nilsson (S).

För närvarande betalar kommunen 34 000 kronor i månaden för att leasa förskolebyggnaden, men kommunstyrelsens teknik- och fritidsutskott har nu kommit fram till att det blir en bättre affär att köpa loss modulerna för 1,9 miljoner kronor.

– Vi vill ju ha kvar förskolan där och då blir det bättre att vi äger lokalerna, säger Leif Nilsson.

Redan på nästa sammanträde för kommunstyrelsen väntas beslut bli fattat om köp.

– Ja, det här vill vi få gjort så fort vi kan.

På teknik- och fritidsutskottet diskuterades även vad som ska ske med de övergivna skolbyggnader som nu finns i Gubbo och Björsjö, efter att dessa skolor stängdes i juni.

– I Gubbo planerar vi att riva skolan. Med tanke på att förskolan finns kvar där intill går det inte att dela upp tomten på ett vettigt sätt om någon privat skulle få köpa skolan, säger Leif Nilsson.

Skulle befolkningsutvecklingen gå dithän att antalet barn ökar i Gubboområdet, exempelvis till följd av nyöppning av gruvor, ser kommunledningen det då som en bättre lösning att nyöppna en skola i modulbyggnader. I ett sådant läge finns då skoltomten kvar i kommunens ägo.

För den nedlagda skolan i Björsjö är kommunens plan fortfarande att få den såld.