Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förskolebarnen fick varglektion

Den närgångna vargen är det största samtalsämnet på byn. Inne på förskoleavdelningen Knyttet passade lärare och barn på att lära sig mer om varg.
– Man får ta tillfället i akt när de har fått se en varg på riktigt, säger förskoleläraren Lena Norman.

Tidningen besökte under tisdagsförmiddagen Vad i förhoppning att få se en skymt av vargen. I tisdagens tidning beskrevs hur vargen varit närgången och orädd, vilket bland annat ledde till att skolbarnen på Vad skola fick vara inne på rasterna under måndagen.

Tisdagens utsända fick inte se vargen. Däremot var det flera bybor ute och promenerade i morgonsolen. Vid Vad skola var skolbarnen utomhus på rasten, vaktade av hela lärarstyrkan som stod utställda runt skolgården.

– När den kom i går så tittade barnen först på vargen. Sedan fick de ställa sig på trappen vid ingången och titta på den. Sedan fick de gå in, säger lärare Kerstin Frisk.

Hon berättar att barnen är både nyfikna och oroliga. Inne på förskoleavdelningen Knyttet togs nyfikenheten till vara. Barnen fick lära sig hur vargungar, vargskit och vargtassar ser ut. Barnen tyckte att det var spännande när vargen kom förbi under måndagen.

Herbert och Britt-Marie Plahn var ute och promenerade tillsammans med Christer och Beate-Sofie Tallroth. De uppger att de inte har sett vargen och är inte rädda heller.

– Inte i dagsläget, men det hade kunnat vara annorlunda om man hade ägt något husdjur, säger Beate-Sofie Tallroth.

Många spekulationer florerade om vargens ursprung och vad som orsakat dess orädda beteende. En bybo trodde att det rörde sig om en djurparksvarg. Christer Tallroth hade fått höra att den var halt och att den därför rörde sig inom ett litet område.