Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forsgården blir dyrare

Kostnaden för att anpassa Forsgården till bibliotek blir dyrare än beräknat, men det ryms fortfarande inom den avsatta investeringsramen för 2013.
Det inkomna anbudet stannade på 1 873 000 kronor plus 300 000 kronor för inventarier.

Älvdalens kommun hade beräknat kostnaderna för ombyggnaden till en miljon kronor och även avsatt 300 000 kronor för inventarier. När anbuden summerades fanns det ett anbud på 1 873 000 plus inventarier. Det inkomna anbudet handlade om en tredjedel för byggnation, en tredjedel för ventilation och en tredjedel för el.

Då anbudssumman ligger över budgeterat belopp togs det upp i arbetsutskottet, som valde att överlämna ärendet utan eget förslag till kommunstyrelsen för beslut.

Forsgården, byggdes som ett gruppboende för äldre av dåvarande bostadsstiftelsen. Den har sedan stått tom i flera år efter det att kommunen flyttade runt de äldre som hade sitt hem där. Kommunen köpte sedan fastigheten med avsikt att använda den i kommunens verksamhet och efter nyår är det meningen att en del av fastigheten ska öppnas som bibliotek, medan den andra delen kan komma att erbjudas som parboende för äldre.

Det om kommunstyrelsen nu godkänner det högre anbudet för ombyggnationen.