Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forsberg riskerar missa derbyt

Leksandsforwarden Filip Forsberg, 18, har drabbats av en höftskada och riskerar att missa derbyt mot Mora på tisdag.
– Vi får väga för och emot innan vi tar ett beslut om spel, säger han.

Filip Forsberg väntas bli en av nyckelspelarna när Sveriges J20-landslag ska försvara VM-guldet i Ryssland med start om knappt sju veckor.

I fyrnationsturneringen i Sundsvall har han dock inte spelat vare sig mot Tjeckien, 2–1 i fredags, eller Finland, 6–2 på lördagseftermiddagen.

Han kommer heller inte att spela den sista matchen mot Ryssland på söndagen.

På träningen med Leksand i måndags, den sista innan avresan till Sundsvall, fick Forsberg en smäll mot höften, något som tvingade honom att kasta in handduken.

– Jag körde rehab med lagläkaren och testade på is i fredags, men det kändes inte så bra. De här matcherna betyder inte så mycket och då valde jag att vila för att inte riskera att förvärra skadan. Det var mer av en säkerhetsåtgärd.

Vad är det för typ av skada?

– Det är en sträckning i en av musklerna i höftböjaren som irriterar. Det har känts bättre de senaste dagarna, men det är en skada som man får vara lite vaksamma kring.

Hur ser du på dina chanser till spel mot Mora på tisdag?

– Jag vet faktiskt inte. Det är dumt att chansa samtidigt som det är en av säsongens roligaste matcher, som man verkligen vill spela. Vi får väga för och emot innan vi tar ett beslut om spel.

Säsongens stora mål för Forsberg och Småkronorna är självklart JVM-turneringen i Ryssland, som avgörs runt årsskiftet.

Småkronorna, som är regerande världmästare, vann fyrnationsturneringen i Sundsvall efter segrar mot i tur och ordning Tjeckien, Finland och Ryssland.

– Vi gjorde tre riktigt bra matcher, konstaterar Forsberg.

Om Forsbergs medverkan i matchen mot Mora är högst osäker så talar det mesta för att backen Mattias Timander gör comeback efter sjukdom.

Timander, som dragits med en envis förkylning och inte spelat sedan mötet med Karlskorna den 23 oktober, har tränat för fullt med laget den senaste veckan.

Leksand har under veckan haft Fredrik Händemark och Simon Mattsson utlånade till Borlänge.

– Det är perfekt för dem att få tre matcher, säger Tommy Salo.

Kan de vara med mot Mora?

– Det är inte omöjligt. Det beror på litegrann skador och hur det ser ut.

Mattias Timander tränar för fullt igen efter att ha missat fem matcher på grund av sjukdom.

– Han är på bättringsvägen och borde vara klar till tisdag, säger Tommy Salo.