Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsberg osäker på spel nästa år

Annons

Peter Forsbergs nya klubb Nashville blev utslaget redan i den första omgången av Stanley cup-slutspelet.

I stället för att kämpa om en ny titel kan den svenske superstjärnan nu ha spelat sin sista match för laget.

Peter Forsberg bytte tidigare i år klubbadress, från bottenlaget Philadelphia till topplaget Nashville. Bytet gav Forsberg hopp om att kunna vinna sin tredje Stanley cup-titel, men San José vann matchserien med 4_1 och gick därmed vidare på Nashvilles och Forsbergs bekostnad. Den avslutande matchen slutade med en knapp förlust, 2_3.

Forsberg, som säsongen igenom haft stora skadeproblem, var efteråt mycket besviken och kunde inte svara på vad som händer härnäst.

Buffalo besegrade New York Islanders med 4_3 och är därmed också klart för kvartsfinal efter 4_1 i matcher. Det var Buffalo som stod för matchens tre första mål, och inte förrän en bit in i den tredje perioden började Islanders slå tillbaka. Den sista perioden slutade 3_1 till Islanders fördel, men det räckte inte hela vägen. Buffalo når kvartsfinalerna för andra året i rad och ställs emot New York Rangers eller Tampa Bay.

New Jersey besegrade Tampa Bay med 3_0 sedan New Jersey-målvakten Martin Brodeur storspelat och motat alla 31 puckarna mot New Jersey-målet. Johan Holmqvist i Tampas mål hade inte det inte lika hett om öronen, med två insläppta puckar av 13 skott på målet. Det sista målet kom i öppen kasse med knappa två minuter kvar av matchen.

TT

Mer läsning

Annons