Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre proffsboxaren Giovanni Alvarez död – levde sista åren i Italien

Giovanni Alvarez, den före detta proffsboxaren från Borlänge, är död.
– Han dog i förrgår, säger pappan Costantino.

Det var under tisdagskvällen som uppgifterna om Giovanni Alvarez bortgång, vid en ålder av 36 år, läckte ut via den danska boxningssajten knock-out.dk.

Efter karriären flyttade Giovanni Alvarez till den italienska sydkusten och tillsammans med sin familj drev han hotellet Hotel Il Baronetto utanför staden San Marco Argentano.

– Alla hans nära, även mamma Eva, är här på hotellet nu och vi sörjer. Det är så tragiskt, säger Don Sergio Ponzo, präst i staden San Marco Argentano, till expressen.se

Don Sergio Ponzo, utvecklar för expressen.se sina tankar kring Giovanni och hans bortgång:

– Giovanni var en fantastisk kille som verkligen älskade boxningen. Jag träffade honom första gången 2008 när han precis anlänt från Sverige och började gå i min kyrka. Giovanni drev hotellet här nere där han levde ett enkelt liv. Han började varje dag med att jogga innan satte sig i receptionen. Giovanni var en ödmjuk, snäll, underbar kille. Alla hans nära, även mamma Eva, är här på hotellet nu och vi sörjer. Det är så tragiskt.

Giovanni Alvarez proffsdebuterade som 20-åringen 2000 och vann sina första 15 matcher. Han vann EU-titeln i lätt tungvikt mot Paolo Ferranta, men tappade sedan titel i sitt första titelförsvar mot Elvis Mihailenko, Lettland.

Efter att han sedan förlorat mot dansken Lolenga Mock, så blev det stopp i karriären.

Giovannis lista som proffsboxare stannade på 15–3, 9 ko och han hade även en framgångsrik karriär som amatörboxare.

Mer känd var dock Giovannis fem år äldre bror, Fredrik Alvarez, som i början av sin proffskarriär gick fram som en knockoutkung och vann flera titlar.

När vi pratar med Costantino Alvarez, far till Giovanni, på onsdagsförmiddagen, är han väldigt fåordig, men minns honom med värme.

– Giovanni dog i förrgår, det är allt jag kan säga just nu, säger Costantino.

Dansken Mogens Palle var Giovannis promotor under proffskarriären.

– Jag är chockerad. Han blev bara 36. Det är ju helt fruktansvärt. Jag har bara goda minnen av honom. Han var en stor talang och en fin kille. Båda två var fina, han och Fredrik. Fredrik var mer än Tyson-typ, en slugger, Giovanni var mer teknisk, en glimrande boxare. Men dessvärre hade han inte riktigt mentaliteten, säger Palle till expressen.se.

Giovanni Alvarez karriär i bilder:

LÄS ÄVEN:

Så minns Paolo Roberto proffsboxaren från Borlänge: "Otroligt skicklig boxare"

Giovanni får äntligen titelmatch

Alvarez boxas om EBA-bälte

Giovanni knockades i tredje ronden