Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Formtoppen lockar alltfler till Sälen

Formtoppen har blivit en aktivitet som på ett bra sätt kommit att förlänga sommarsäsongen i sälenfjällen. Tjejernas egen löpfest över fjällen från Lindvallen till Högfjällshotellet har blivit en tradition som växer år från år, nu med 290 anmälda tjejer.

Annons

I mitten av september är fjällen som vackrast och när både solen och fjällens alla färger lyser så kan det inte bli annat än festligt.

– För min del är det fjärde raka segern, konstaterar Hanna Salander från Borlänge, som gjort det till en vana att vinna Formtoppen.

– Vi har stuga här i Sälen, så jag brukar löpträna en hel del i den här terrängen, berättar Hanna.

För henne och de övriga väntade en tuff utmaning i år. Tuff av två skäl då det först var ganska blött och halt längs banan efter det regn som föll dagen innan. Men framförallt för att banorna förlängts med en ganska tuff slinga på slutet. Istället för at vika upp mot målet vid Högis som tidigare år fick tjejerna springa en till slinga. Det för att banorna skulle vara de fem- respektive 10 km långa som annonserats.

– Det blev en överraskning och kändes, skrattade Hanna efter målgången, medan många av hennes löpsystrar hade betydligt lättare att hålla sig för skratt när de insåg att de skulle ut på en extra runda innan den avslutande spurtbacken mot målet.

– Vi är ett gäng tjejer som nu följer upp löpningen med middag i kväll på hotellet, berättar Hanna om Formtoppens andra avdelning. Festmiddagen som bidrar till att locka närmare 300 löpglada tjejer till Sälen när fjällen är som vackrast, medan anläggningarna i det närmaste är tomma.