Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust i Holmlunds comeback

Annons

Med Umeå vann han allt _ nu gjorde damtränaren Richard Holmlund comeback med en förlust.

Sedan Pia Sundhage lämnade huvudansvaret i Kif|Örebro för att bli landslagstränare i Kina har närkingarna stått utan huvudtränare. Men på lördagen var den vakansen fylld. Då leddes nämligen laget av rutinerade Richard Holmlund, mannen som lett storlaget Umeå till stora framgångar de senaste åren.

Bara blotta närvaron av Holmlund satte skräck i Djurgårdens rutinerade garde.

Men Svenssons nervositet höll bara i sig i en halvlek. För efter en jämn förstaakt kom Djurgården ut som ett helt nytt lag efter halvtidsvilan. De satte stor press på gästerna och radade upp chanser.

Det var heller ingen slump att det blev Victoria Svensson som skulle stå för segermålet. Hon låg nämligen bakom det mesta i offensiv väg för Stockholmslaget.

Fullt lika munter var inte Richard Holmlund, som alltså fick inkassera en förlust i sin comeback som huvudtränare.

Han lovordar sin nya klubb, men förklarar samtidigt att det finns mycket att arbeta på innan han kan vara helt nöjd.

TT: Kommer man att känna igen KIF|Örebro när du varit tränare i några månader?

För Örebrokaptenen Stina Segerström innebär det genomförda tränarbytet att veckor av ovisshet nu är över. Och trots Djurgårdsförlusten ser hon med tillförsikt på sin nya tränare.

Förutom matchen på Kristinebergs IP var ytterligare fyra lag i farten på lördagen. Umeå hade stora problem hemma mot Hammarby. Bajen chockstartade och hade en tvåmålsledning redan efter tio minuter, men Umeå kunde jobba sig in i matchen och vann till slut med betryggande 5_2. Marta slog dessutom en hörna rätt i mål.

Sunnanå_Linköping slutade 1_1.

TT

Mer läsning

Annons