Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust för styrande Falu FK

Falu FK hade tveklöst mest bollinnehav i matchen mot Timrå, men trots att de styrde matchen var det motståndarna som lyckades få in bollarna.
– De får in den på en hörna och sedan på en slumpchans, säger Faluns tränare Tomas Johansson.

Det blev, till tränare Tomas Johansson besvikelse, förlust i bortamatchen mot Timrå under torsdagen.

Ändå var det Falun som ägde boll och satsade på att styra spelet.

– De hade sin taktik och gjorde det bra, jag förringar inte deras insats. Men vi hade en annan plan där vi försökte föra matchen och vinna på vår kreativitet. Vi hade ungefär 80–20 i bollinnehav och stod på deras planhalva i princip hela matchen. Men tyvärr är dilemmat i dagens fotboll att det är lättare att vinna på motståndarens misstag än på egen skicklighet, säger Tomas Johansson.

Efter drygt 20 minuter gjorde Timrå sitt första mål genom en hörna, och i andra halvlek kunde de utöka denna ledning.

– Det känns konstigt med resultatet, men man måste se till det positiva. Vi gör mycket bra. Redan efter tre-fyra minuter hade vi en chans men sköt ett stolpskott. Vi hade flera jättechanser i andra men får inte in bollen, medan de bara hade två-tre avslut på hela matchen. Två av dem fick de in. Men fotboll handlar ju om att göra mer mål än motståndaren, och det lyckades vi inte med i dag.

Trots att det offensiva spelet inte fungerade riktigt hela vägen, har Tomas Johansson inget att anmärka på försvaret. Särskilt backen Oskar Grönberg utmärkte sig.

– Han har en hög och jämn nivå, tar för sig mer och mer och går från klarhet till klarhet, berömmer Tomas Johansson.

Den 18 maj möter Falu FK Rengsjö SK borta.

  • MATCHFAKTA

Division 3 Södra norrland
IFK Timrå–Falu FK
2–0 (1–0)
Mål: 1–0 (23) Victor Selander, 2–0 (79) Andreas Ejerås.
Domare: Martin Palm, Örnsköldsvik
Publik: 60