Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlorade tvist mot Siljans Skog AB

Mannen stämde Siljans Skog AB med ett krav på drygt 990 000 kronor plus 12 procents ränta från den 31 december 1995. Nu har Mora tingsrätt avgjort den här tvisten till Siljans Skog AB:s fördel.

I stället för att få de begärda pengarna måste mannen betala bolagets rättegångskostnader 96 960 kronor.

Den 7 november 1994 sålde mannen som nu bor i Stockholm avverkningsrätten på en fastighet i Härjedalen till Svegsågen Skogs AB för cirka 6 miljoner kronor. Ytterligare ett avtal skrevs, det handlade om skogsvårdsåtgärder efter avverkningen.

Svegsågen Skogs AB har senare uppgått i Siljans Skog AB. Därmed har mannen riktat sitt krav mot Siljans Skog AB.

Mannen hävdar att han inte fått och godkänt någon slutredovisning. Siljans Skog hävdar att en sådan överlämnades till mannen vid en lunch någon gång omkring den 1 april 1996. Enligt Siljan Skog gick det fem år utan att mannen ställde några krav på redovisning. Det var först då han fick en faktura den 27 juli 2001 för plantering på en annan fastighet som han aktualiserade frågan om den tidigare slutredovisningen.

Tingsrätten finner att det är svårt att sätta tilltro till allt mannen säger då han ändrat sina uppgifter under målets gång. Rätten anser att Siljan Skog AB reglerat samtliga mellanhavanden i den här skogsaffären. Mannen har därför inte rätt till den ersättning som han krävt.