Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlänger skördetiden

Ännu är årets skördeperiod inte avslutad utan stora arealer står fortfarande otröskade. För att möjliggöra senare inleveranser från spannmålsodlarna förlänger Lantmännen Lantbruk mottagningsperioden med drygt två veckor.

Annons

Årets skörd är inte bara ovanligt stor utan även långdragen. I Skåne och delar av södra landet kunde man tröska i normal tid, medan skörden längre norrut har blivit ovanligt sen och långdragen i år. Fortfarande står stora åkerarealer otröskade.

– Väderleken har gjort att många inte kunnat tröska mer än delar av sina arealer. För oss är det självklart att göra vad vi kan för att hjälpa spannmålsodlarna. Vi kommer därför att förlänga mottagningsperioden i de berörda områdena, säger Charlotte Elander, chef segment spannmålsinköp på Lantmännen Lantbruk i ett pressmeddelande.