Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förkyld Haag stannade hemma

I måndags checkade det svenska skidlandslaget in i Bruksvallarna.
15 av 17 kom med sina skidor och väskor.
De som fattades var IFK Moras Anna Haag som stannade hemma, förkyld och gravida Maria Rydqvist.

– Det är ingen fara med Anna. Hon beräknas ansluta till oss inom någon dag, säger förbundskapten Lars Öberg som kan rapportera om fina förhållanden.

Förutom skidträning kommer även landslagsledningen att fokusera på team building för att stärka gruppen ytterligare.

Träningsmässigt handlar det om att gå in i tävlingslika situationer med träningstävlingar och tuffa intervallpass blandat med längre och lugnare distansåkning under ledning av herrtränaren Arild Monsen, damtränaren Rikard Grip och assisterande tränaren Robin Johansson.

Lägret avslutas nästa onsdag, på fredag startar tävlingarna i Bruksvallarna där åkarna kör i sina respektive klubbdräkter.

Och det är viktiga tävlingar som väntar, för tävlingarna ligger till grund för uttagningarna till världscuppremiären i Gällivare 24-25 november.

Sverige får i VC-premiären ställa upp med sex herrar och sex damer, plus tio herrar och damer i den nationella gruppen.

– Vi går in i ett skarpt läge, ett läge som vi alla längtat efter. Det känns både inspirerande och kul att tävlingssäsongen snart är igång och att få en första fingervisning om vilken status vi har på elitskidåkningen i Sverige, avslutar Lars Öberg.