Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forkörarna på väg mot Röros

Från Sälen till Röros, det är årets Forkörartur med tema fisk. På onsdagen lämnade 15 ekipage Idre för att ta sig den långa vägen till Forkörarnas egen gränsgård i Lomviken.

– Nu har vi äntligen fått minusgrader och lämnat regnet bakom oss, konstaterade Sigurd Svendsen som är eldskälen i Forkörargänget.

– Det var rejält blött men nu har vi kunnat torka upp.

– Min förhoppning är att det nu ska gå att åka skidor före karavanen, säger Kjell Christenstue som varje år leder karavanen på skidor.

– Bara vi kommer över bron här i Idre så ska jag spänna på mig de gamla träskidorna, säger Kjell.

Efter stoppet på hembygdsgården i Idre väntade fyra tunga mil till Lomviksgården dit karavanen anlände i mörkret efter nära tolv timmars färd.

– Skönt att vara här, konstaterade Kristina Sundin, medan hon selade av sin Julle, hästen som nu gör sin åttonde forfärd till Röros.

Lomviksgården är forkörarnas eget paradis på gränsen till Norge, där väntade fest på kvällen och en dags vila innan färden sedan fortsätter mot Röros och Röros marknad där forkörarkaravanen anländer tisdagen den 16 februari klockan tolv.