Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förhör ska hållas med bilförare efter attack mot flyktingar

Den bilist som pekas ut som den som kört den vita bilen i hög fart mot unga flyktingar i Älvdalen, är misstänkt för misshandel.
– Det är så bottsrubriceringen lyder, men det kan förändras under utredningens gång, säger Bo Eriksson, som är presstalesman hos polisen i Dalarna.

– Det talas i anmälan om två händelser, men det finns bara en händelse som är polisanmäld, säger Bo Eriksson.

Enligt polisanmälan ska en bil ha körts mot tre stycken ungdomar på cykel, den 3 september. De tre ska ha fått väja undan och då har cyklarna krokat ihop och en av dem har skadats lätt, därav brottsrubriceringen misshandel, förklarar Bo Eriksson.

Efter det att anmälan lämnades in har två vittnen hört av sig. Polisen har därefter hållit förhör med två som sett händelsen och som lämnat vittnesuppgifter.

– Det finns därför goda förhoppningar i att kunna få tag i den misstänkte, uppger Bo Eriksson.

Än så länge har inget förhör hållits med den person som pekats ut som den som kört bilen.

– Förhör med den misstänkte planeras inom kort. Vi ser det inträffade som allvarligt och det oavsett vem bilisten kört emot. Därför är det angeläget att det inte drar ut på tiden och viktigt att ett utredningen går snabbt, säger Bo Eriksson.

– Vi kommer också att förhöra målsägarna.

– Att det nu är flyktingbarn som är målsägare kan komma att medföra en annan rubricering, liksom att det också kan bli fråga om en annan rubricering vad gäller bilkörningen, säger Bo Eriksson.

När polisen gjort sin utredning lämnas ärendet över till åklagare, som då får ta beslut om eventuellt ytterligare åtgärder. Det kan också innebära att brottsrubriceringen misshandel kompletteras med vårdslöshet i trafik och rasism.