Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagsrocken kommer tillbaks efter två års uppehåll

På lördagskvällen kl 21 i Kulturhuset kommer Vansbros företagare tävla i musik. Publikens uppgift är att rösta fram vem som gör uppgiften bäst.

Företagsrocken har haft uppehåll i ett par år, men nu är den tillbaka i full swing. Annika Fornell äger kulturhuset och berättar att det är ett samarbete med Studiefrämjandet.

– Det är tredje gången vi gör det här tillsammans. Vi bjuder in företagen och föreningar i kommunen att ställa upp med band. Det brukar vara folk som aldrig hållit i ett visst instrument förut men som får lära sig. Faktiskt brukar det låta bra ändå, förklarar hon.

Minst hälften i bandet måste bestå av företagspersonal. Det lämnar förstås utrymme att ta in musiker till andra halvan av bandet. De har övat för fullt i två månader innan, och varje band får 15 minuter på sig att spela vad de vill. Vinnaren får spela in en EP.

I år är det fem band med, och vem som vinner ligger helt i händerna på publiken.

– Det är helheten som bedöms när publiken röstar, ju mer lik artisten man spelar desto bättre är det. Det brukar vara populärt, det blir en helkväll för alla. Det har varit lyckat varje gång, säger Annika Fornell.