Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagare: "P&L gav oss inget att välja på"

– Ska vi jobba åt Peace & Love nästa år, så ska jag ha pengarna i handen först.
Det säger en småföretagare i Borlänge som gick miste om intäkter på tiotusentals kronor på grund av festivalens ekonomiska kris.

Borlängeföretaget är ett familjeföretag som funnits i drygt 20 år.

– Vi har aldrig blivit blåsta på några pengar eller behövt skriva av några fordringar, även om några har varit lite sena med betalningar, säger en av delägarna.

I fjol var det första gången de gjorde jobb åt festivalen. Då fungerade allt mycket bra, men i år gick det dåligt redan tidigt.

– Jag skickade ut första räkningen i juli och i slutet av augusti en påminnelse, berättar företagaren.

Hon försökte därefter få kontakt via telefon och mejl men utan att lyckas.

– Sedan hörde jag att vissa andra hade fått betalt för sina fakturor men inte vi, så då undrade man ju vad som var på gång.

Till slut blev hon uppringd och ombedd att sänka sina krav med hälften.

– Man kände sig helt inträngd i ett hörn. Det var ju inget att välja på, antingen skulle vi få hälften eller inget.

För hennes firma blev det ekonomiska avbräcket stort.

– Ja, det här var ju inget vi hade räknat någon vinst på utan vi ville bara ha in för material och den extra personal vi hyrt in.

Företagaren hade sett uppdraget som sponsring och ett bra sätt att visa upp sig firman. För jobbet fick firman också fyra festivalpass.

– De fick vi också bråka om i år.

Dessutom gick företaget miste om intäkter på tiotusentals kronor. Att jobba åt Peace & Love nästa år är inget hennes firma tänker göra och hon tror att det samma gäller många andra Borlängeföretag.

– Det blir nog problem att få folk att ställa upp, när de vet hur det gick i år.