Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagare diskuteradeenergi och hållbarhet

Energi och hållbarhet var temat under fredagens frukostträff för företagare.
– Satsningar på det här området är bra affärer för miljön, företaget och individen, konstaterade Anette Edsvik, Gävle Dala Energikontor.

Annons

Ett 20-tal personer deltog i träffen i Lindberghallen.

Susanne Syrén presenterade sitt företag, PåG Träning och Hälsa, och berättade hur man genom att göra av med egen energi kan bygga upp ny, helt enkelt få mer ork och bättre hälsa.

Anette Edsvik, ledare för Smeeffen, ett projekt för att sprida information om energieffektivisering till företagare, berättade att det går att relativt enkelt och utan större investeringar spara energi och därmed pengar, samtidigt som det – ökad miljömedvetenhet – kan vara en konkurrensfördel.

Hon och Pär Hane, handlare i Gagnef, berättade vad Smeeffen betytt för Ica Gagnefshallen och Anette Edsvik hänvisade till hemsidan www.smeeffen.se för mer och konkret information om vilka besparingar olika företag gjort.

– Genom att spara på energi blir det pengar över till service- och framtidssatsningar, säger handlaren.

Kommunalrådet Sofia Jarl avslutade Företagarnas och kommunens företagarträff med att berätta om några aktuella politiska frågor.