Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företag vill sätta upp övervakningskameror

Ett företag i Säter har lämnat in en ansökan till länsstyrelsen om att få sätta upp övervakningskameror.
Anledningen är att motverka de inbrott som företaget har drabbats av.

I sin ansökan till länsstyrelsen har Säterföretaget skrivit följande som ändamål med övervakningen: "Förhindra brott såsom stöld, skadegörelse och olaga intrång. Det skulle krävas ständig närvaro av exempelvis personal alternativt vaktbolag vilket är ekonomiskt orimligt för att uppnå samma nivå av bevakning. Övervakning kommer endast ske då anläggningen är stängd", skriver företaget.

Kamerorna som företaget vill sätta upp är tre till antalet. I sin ansökan bifogar företaget även en polisanmälan som visar när företaget drabbades av ett omfattande inbrott. Förhoppningen är att kamerorna ska motverka att det händer igen.

Länsstyrelsen har skrivit till Säters kommun och bett kommunen yttra sig i ärendet. Enligt lagen om allmän kameraövervakning ska kommunen där övervakningen föreslås ske få tillfälle att yttra sig i ärendet. Efter att kommunen har yttrat sig kommer länsstyrelsen att fatta beslut i frågan.