Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företag sålde defekt hoverboard – brand utbröt

Borlängebon köpte en hoverboard i en butik på nätet. Kort därefter resulterade ett tekniskt fel på tvåhjulingen i en kraftig lägenhetsbrand. Nu anmäls webbshopen.

Annons

Den senaste tiden har bränder i felaktiga hoverboards väckt stor uppmärksamhet.

Det – förmodligen – första fallet i Dalarna inträffade den 10 september i år – då en överhettad tvåhjuling orsakade en kraftig lägenhetsbrand på Tjärna Ängar i Borlänge.

Läs även: Tekniskt fel i hoverboard orsakade kraftig lägenhetsbrand på Tjärna Ängar

Nu har händelsen lett till en anmälan till Elsäkerhetsverket. Bakom den står Länsföräkringar som nu kräver skadestånd från webbshopen.

"Även om vi i egenskap av försäkringsbolag för den skadelidande inte är skyldiga att underrätta er om denna farliga elprodukt enligt produktsäkerhetslagen, är vår uppfattning att ni bör informeras om händelsen. Särskilt då det företag som sålt denna tvåhjuling har gjort det under marknadsföringen att det handlar om en ”reservdelsprodukt”, skriver de i sin anmälan.

Hoverboarden hade nämligen reklamerats av en tidigare köpare då den inte fungerat. Företaget valde då att sälja den vidare till en kraftigt reducerat pris, utan någon garanti eller returrätt.

Här nedan kan du se ett tv-inslag från branden som orsakades av hoverboarden.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android