Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företag investerar i Långshyttan – köper industrifastighet av Outokumpu

Företaget Setra väljer nu att investera i en komponentfabrik i Långshyttan.

Träindustriföretaget Setra, som sedan tidigare har en anläggning för limträtillverkning i Långshyttan, köper nu en av Outokumpus industrifastigheter.

Enligt företaget gör man detta för att kunna möta den ökade efterfrågan på komponenter till exempelvis dörrar och fönster och man ser genom satsningen möjligheter att skapa ett träindustricenter i Långshyttan.

– Vi ser en stor efterfrågan på ett mer förädlat sortiment. Investeringen gör det möjligt för oss att öka vår långsiktiga konkurrenskraft och erbjuda produkter till bland annat den skandinaviska fönster- och dörrindustrin, säger Hannele Arvonen, VD Setra.

Produktionsvolymen kommer att ligga på 45 000 m3 färdiga komponenter.

– Vi bygger vidare på en framgångsrik väg och tar vara på den kompetens vi har inom Setra när det gäller komponenter. Vi kommer att bygga en effektiv och industriellt anpassad anläggning för att bli en tongivande aktör riktad mot fönster- och dörrindustrin, säger Olle Berg, marknadsdirektör på Setra, som också ser bra synergier genom att lokalisera den nya fabriken till Långshyttan.

– Det är en spännande utveckling överallt i världen där trä är ett material som flyttat fram sina positioner ordentligt. Mycket talar för trä, inte minst att det är en förnybar råvara och ett hållbart byggmaterial som bidrar till minskade koldioxidutsläpp.

Produktionsstart för komponentfabriken i Långshyttan är planerad till andra halvåret 2018.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här