Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreslår nya fotbollsplaner

En arbetsgrupp på Ludvika kommuns kultur- och fritidsförvaltning anser att det bör anläggas en eller två nya fotbollsplaner för de två som försvinner när campingen i Räfsnäs byggs ut.

Annons

Tillkomsten av konstgräsplanen på ABB Arena (Hillängen) tror gruppen därmed inte räcker för att täcka behovet i framtiden.

Tjänstemännen på kultur och fritid har lagt ett förslag till yttrande gällande den nya detaljplanen för Räfsnäs, som tagits fram av två skäl. Dels för att möjliggöra en satsning på en stor camping i området dels för att trygga ridklubbens framtida verksamhet.

Förutom ersättningsplaner för fotbollen tar arbetsgruppen också upp det faktum att i stort sett hela området är kulturmark och registrerad i Riksantikvarieämbetets fornminnesregister och att länsstyrelsen därför bör kontaktas i den delen.

När det gäller fotbollsplanerna i Räfsnäs konstaterar tjänstemannagruppen med Christer Gustavsson, Susanne Eriksson och Per Eriksson att när de försvinner så ökar belastningen ytterligare på redan hårt ansträngda planer och som i så fall inte räcker till.

"Därför är det av vikt att det anläggs ersättningsplan/er. Med tanke på att en nyanlagd fotbollsplan behöver ligga en tid innan den kan användas bör den/de anläggas i god tid innan planerna i Räfsnäs tas i anspråk för campingen", skriver gruppen.

Kultur- och fritidsnämnden har möte på tisdag och då kommer tjänstemännens förslag till yttrande om detaljplanen upp. Antas förslaget skickas det vidare till samhällsbyggnadsförvaltningen.

– Det är samhällsbyggnad som i så fall får ta ställning till om man också tycker det är behov av nya fotbollsplaner, säger vikarierande förvaltningschefen, Mohammed Alkazhami.