Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningen Happy Dogs hage bildad

Susanne Steens idé om ett hundhägn tillgängligt för alla hundar har tagit ett konkret kliv framåt.
– Ja, vi har bildat en förening, Happy Dogs hage, i linje med det villkor kommunen ställde, meddelar hon.

Det första mötet är redan avklarat, och en interrimsstyrelse (tillfällig styrelse) har utsetts med Susanne Steen som ordförande. Och så sent som i går skickades uppgifterna om föreningen till skattemyndigheten så att Happy Dogs hage även ska få ett organisationsnummer.

– Det här har utvecklats mycket snabbare än vad jag hade förväntat mig. I nästa vecka är det tänkt att vi ska ha ett möte med Håkan Wallman på fritidskontoret för att diskutera vidare, bland annat om var hägnet kan placeras.

Efter att idén uppmärksammats i tidningen har också intresset bland hundägarna växt. Framför allt har resonemangen kretsat kring placeringen av hägnet.

Susanne Steen har ju själv föreslagit den stora grässluttningen snett bakom Shellmacken i Ljusåsen. Här har däremot barnfamiljer befarat att en populär pulkabacke hamnar i farozonen.

Blickar har också riktats mot en stor gräsyta i korsningen Vasagatan-Kyrkoallén i centrala Smedjebacken.

– Det skulle kanske fungera, fast jag vet inte vad villaägarna i närheten tycker. Det kan ju bli ganska livligt när många hundar busar runt i hägnet.

Susanne Steen är dock övertygad om att det går att få fram ett område som alla parter kan acceptera. Hon tar också tillfället i akt att bjuda in alla hundägare som medlemmar i föreningen.

– Till att börja med kommer det inte att tas ut någon medlemsavgift, utan vi får avvakta och se hur det här utvecklas. Troligen blir det i alla fall ett gäng eldsjälar som frivilligt tar på sig skötseln av hägnet.

Hon nämner också att det finns ett behov av samla in så mycket kunskap som möjligt när det gäller hundar i flock, om vad man ska tänka på för att undvika problem.

– Jag räknar också med att vi ska öppna en Facebooksida där information och kunskaper kan spridas.