Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förenade visdom med värme – Minnesord över Åke Carlvik

Goda vännen Åke Carlvik i lilla Svärdsjöbyn Arnbo har lämnat sina nära och kära och oss övriga som hade förmånen att ingå i hans vänkrets. Visdom, entusiasm, idealitet och inte minst värme förenades i hans lite lågmälda framtoning.

Samtalen med Åke var givande och gav något som stannade kvar. Som lämnade spår efter sig. Små små samtalskorn som minnet, så här efteråt tacksamt kan snappas upp. Sina krafts dagar ägnade han åt läraryrket och vad jag kan förstå var mycket lämpad för det.

Lugnet som omgav honom gav säkert trygghet och en pedagogisk ro – något som det kan önskas mera av i dagens lite stressade skolvärld.

Om Åkes idrottsliga ungdom kan säkert de som är mera insatta omvittna. Vad jag vet spelade han fotboll, om inte i de högre divisionerna så var det i lag som var väl värda att hejas på.

Idrottsintresset bevarade han även senare år, bland annat som ansvarsfylld funktionär vid de stora skidtävlingarna på Lugnet.

Sitt dragspel tog han fram då och då. Ibland som tongivare åt PRO-kören och ibland vid dragspelsklubbens träffar. Annars var det mest den egna familjen som fick del av hans värme och omtanke.

Lars-Erik Larzon