Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreläsning om rovdjur – Så möter du björnen

Naturfilmaren Bosse Kristiansson från Vålådalen kommer till Malung på tisdag kväll. I Hole bystuga ska han föreläsa och visa filmer under rubriken "Rovdjur i klimatförändringarnas spår".

Annons

Kvällens tema är björnen - hur farlig är den, vad gör man om man möter den i blåbärsskogen, hur farlig är en mamma med ungar och hur reagerar björnar på hund eller häst?

Kristiansson kommer att visa sina filmer "Björnen Herko och Vargflicka", inspelad under åtta år i ingenmansland mellan Finland och Ryssland, samt "Smälter Arktis?".

Han kommer även att ta upp frågor som naturskydd, vildmarksturism och foto/film.

Under snart 35 år har Kristiansson på heltid vistats i brunbjörnens, järvens och vargarnas land. Som kameraman åt BBC och SVT har mötena med dessa djur bklivit otaliga.

– Om det är 3 000 eller 5 000 möten vet jag inte, men jag kan säga att jag har levt med dem långa perioder, säger Bosse Kristiansson.

Mer om Bosse Kristiansson finns att läsa på hans hemsida

www.valabild.com