Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förde upp Västervik i Hockeyallsvenskan – ratas av moderklubben Mora IK: "Inte hört något"

Mora IK-produkten Dan Pettersson har öst in poäng för Västervik i Hockeyettan. För några veckor sedan spelade han upp klubben till Hockeyallsvenskan – och skrev nyligen på ett nytt kontrakt.
– Jag får väl försöka visa Mora att de borde ha ringt mig, säger Pettersson.

Centern Dan Pettersson, 23 år, stod den gångna säsongen för 31 poäng, varav 13 mål, på 36 matcher i Hockeyettans grundserie.

Han är hockeyfostrad i Mora IK och representerade klubben senast säsongen 2011-2012.

Den gångna säsongen kröntes med att föra upp Västervik till Hockeyallsvenskan – och under onsdagen förlängde han sitt kontrakt med ytterligare ett år.

LÄS MER: Bekräftat: Oskar Svanlund klar för Mora IK

Men han hörde ingenting från Mora IK.

– Nej, det gjorde jag inte, säger Dan Pettersson.

Är du förvånad?

– Nja, jag vet inte. Jag lyssnade på de anbud jag hade. För mig kände jag att Västervik är bäst för min egen utveckling. Jag har fått en bra roll här. Men det är klart det hade varit kul om jag fått en fråga.

Har du haft någon kontakt med Mora IK sedan du lämnade?

– Jeremy (Colliton) ringde i februari någon gång och sa att de skulle hålla koll på mig inför avslutningen, men ingenting mer efter det, säger Dan Pettersson.

Hur ser du på att möta Mora IK i vinter?

– Det ska bli riktigt kul givetvis. Många är kvar i föreningen sedan jag var där och det ska också bli kul att visa upp sig inför vänner och familj på hemmaplan, säger Dan Pettersson.

LÄS MER: Stjärnbacken lämnar Mora IK: "Ville stanna kvar"

LÄS MER: Mora IK ville ha kvar stjärnan - agentens hälsning: "Ingen idé att försöka"

LÄS MER: Följ Moras silly season här – alla nyförvärv, rykten och spelarförluster