Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbundskaptenen tror att Sofia kommer tillbaka

Förbundskaptenen för det svenska damskidlandslaget Rikard Grip tror att Sofia Bleckur kan komma tillbaka i gott slag.

– Det jag grundar det på är personligheten, hennes vilja att åka skidor. Sofia har gjort många år med hög belastning av kroppen. Jag tror att det kan hänga på i vilken fas man är i karriären. Sofia har många år av hård träning bakom sig. Jag tror att det skulle vara svårare för en 20-åring i början av karriären, säger Rikard Grip men tillägger:

– Klart är att hon tappat värdefull träning i sommar. Men det är skönt att hon fått en diagnos, och att det inte blir sämre av att träna. Det gäller bara för henne att få bort smärtan i ryggen.

Men vägen är ändå lång för Sofia att ta sig tillbaka.

– Hon är i behov av längre perioder av hård träning. Men nu får vi ta det därifrån det är, och det är omöjligt att sia om framtiden. Vi får ta en dag i taget och se var vi landar.

– Men helt klart är det trist för Sofia, det är en mycket kompetent skidåkare, menar Rikard Grip.

Det svenska skidlandslaget åker till Italien på onsdag på träningsläger.

– Först blir det i Livigno och sedan åker vi till Val Senales. Vad jag hört ska det ha snöat på glaciärerna, avslutar Rikard Grip.