Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbundet sägernej till domarkrav

Hockeyförbundet sätter hårt mot hårt.
Det vägrar att förhandla om höjda arvoden för domarna i division 1, Riksserien och de högsta juniorserierna.

Förbundet hänvisar till att arvodena redan är fastställda och att de redan höjts med mellan 4 och fem procent jämfört med föregående säsong.

Dessutom kom Domarnas intresseförening in för sent med sitt krav på en 25 procentig höjning och att det är för sent att omförhandla arvodena med bara en månad kvar till seriestart.

Förbundet påpekar också att föreningarna inte ekonomsikt klarar av en sådan höjning då de redan satt sina budgetar för innevarande säsong.

– I denna hållning har förbundet sitt fulla stöd från intresseföreningen Hockeyettan, skriver hockeyförbundets tävlingschef Mikael Lundström och domarbasen Peter Andersson på förbundets hemsida.

– Vi hoppas givetvis att våra domare tar sitt förnuft till fånga och inte gör allvar av sina tänkta konfliktåtgärder och att vi därigenom kan se fram emot att mötas i olika frågor inför säsongen 2013/2014.

Förbundet kan tänka sig att redan i höst inleda samtal om domararvodena inför nästa säsong.

Domarna har varslat om strejk från och med onsdagen 26 september.