Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbud att vistas i brandskadade området – "Det är för att skydda människor mot fara för liv eller hälsa"

 
Skogsbränderna i Dalarna 2018
Visa alla artiklar

Från och med i dag är det förbjudet för allmänheten att vistas inom det brandskadade skogsområdet i Älvdalens kommun.

Annons

Det är Länsstyrelsen Dalarna som under fredagen fattade beslutet och förbudet kommer att gälla till och med den 2 februari 2019 eller till det att beslutet upphävs.

- Det är viktigt att förtydliga att förbudet är till för att skydda människor mot fara för liv eller hälsa, då det bland annat finns ammunition i området som riskeras att explodera på grund av glödbränder under markytan, säger Rickard Malteskog, jurist, Länsstyrelsen i Dalarnas län, i ett pressmeddelande.

Undantagna är statliga och kommunala myndigheter, som utför uppgifter inom området, samt fastighetsägare och övriga rättighetshavare inom området som vistas där för deras räkning. 

Länsstyrelsen betonar att skogs- och markarbetare på området samt de som bedriver jakt, enligt beslutet, är skyldiga att inhämta kunskap som är nödvändig och samråda med markägaren innan de tillträder området.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips