Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förändringar i kommunens organisation

En ny samhällsbyggnadsnämnd samt en ny jävsnämnd. Det är två nyheter som föreslås inom Säters kommuns organisation till nästa år.
– Nuvarande gatuchefen Andreas Mossberg kommer att anställas som ny samhällsbyggnadschef, berättar kommunalrådet Abbe Ronsten.

Kommunstyrelsen har lämnat ett förslag till kommunfullmäktige om en ny organisation som, om den antas av fullmäktige, ska träda i kraft vid årsskiftet. I förslaget skapas en ny samhällsbyggnadsnämnd samt en jävsnämnd. Dessutom får några frågor nya ansvarsområden. Bland annat så kommer miljö- och byggnämnden att upphöra och i stället ingå i samhällsbyggnadsnämnden.

– Det gäller även delar av kultur- och fritidsverksamhet. De saker som räknas som kulturfrågor föreslås flyttas till kulturnämnden och de som räknas som fritidsfrågor föreslås flyttas till den nybildade samhällsbyggnadsnämnden, säger Abbe Ronsten.

Med undantag för arbetsmarknadsenheten föreslås förändringarna vara genomförda vid årsskiftet.

– Arbetsmarknadsenheten får vi ta lite senare, säger Abbe Ronsten.

De föreslagna förändringarna innebär även ett par personalförändringar. Bland annat har en ny samhällsbyggnadschef rekryterats.

– Vi hade 16 sökande till tjänsten, både interna och externa sökanden. Vi valde att gå vidare med intervjuer med tre av de sökande och valet föll slutligen på vår nuvarande gatuchef Andreas Mossberg. Han har tackat ja till att bli samhällsbyggnadstjänst och börjar sitt nya den 1 januari, säger Abbe Ronsten.

Med följd av detta har Säters kommun nu påbörjat rekryteringsarbetet för att anställa en ny gatuchef.

– Kommunchefen har fått i uppdrag att inleda det arbetet. Det rådde full enighet att anställa Andreas Mossberg. Han är oerhört duktig och driftig och det känns jättekul att vi får honom som samhällsbyggnadschef, säger Abbe Ronsten.