Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrars uppgift att fostra barnen

Har du den senaste av mobil, eller kläder eller andra saker, så står du högt i rang. Men är du ett vanligt barn som inte sminkar dig, bär de senaste kläderna och inte försöker vara 17 år (när du är 11 eller 12 och vill vara det barn du egentligen är) så får du ryggen av de grupperade på skolgården.

Barnen må vara fostrade hemifrån men inte på det sätt som deras föräldrar fostrades. 70-talisterna lärde sig vett och etikett, det vill säga att man möter andra människor med respekt och ödmjukhet. I dag säger ungdomarna inte ens hej när man möter dem i korridoren.

Är det liknande klasskillnader på andra skolor i Falu kommun eller är det bara så här på Gruvrisskolan? Vi lever på 2000-talet men fortfarande finns mobbning, utfrysning med mera.

Problemen finns i hemmen. Det är trots allt föräldrarna som sätter gränser och förmedlar värderingar. Skolan är kunskapens och lärdomens hus, inte ett uppfostringscentrum. Men hur många kan ta del av kunskapen när de varje dag går dit med ont i magen?

Barn föds inte med krav eller ondska, utan de blir vad vi vuxna gör dem till.

Fundersam förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare