Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar uppmärksammades för bussförslag

Mitt i Dalatrafiks busskaos visade föräldrar i Sundborn på ett konstruktivt sätt hur bussarna kunde få en bättre och säkrare sträckning.
Och deras förslag fick gehör hos Dalatrafik.

Annons

S-föreningen i Sundborn och Socialdemokraterna beslutade att föräldrarna som lämnat in förslaget och åstadkommit förbättring skulle uppmärksammas för deras konstruktiva förslag. Vid en enkel ceremoni tilldelades tre av föräldrarna som kunde komma blommor.

– Vi vill visa att det går att påverka, säger Christina Knutsson, Sundborns s-förening.

Föräldrarna hade lämnat in ett förslag till Dalatrafiks ordförande Inga-Britt Kronnäs på hur bussarna skulle kunna köra och bjöd helt sonika med henne på en åktur där man på plats visade henne en ny bättre sträckning. Och så blev det.

I talet till föräldrarna sade Christina Knutsson:

"Efter de kaotiska dagarna som varit med hållplatser på väldigt olämpliga ställen lämnade ni in ett förslag på hur bussarna kan gå genom byarna och hur man kan spara tid genom att ta bort hållplatser längs den sträckan. Ni har visat att det går att påverka och få gehör. Vi vill rikta ett stort tack för att ni tog initiativet och gratulera till framgången som vi alla får nytta av".

"