Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar fick testa torsdagslunchen på Kyrkskolan

– Jättegott.
Eva Wahlqvist gjorde tummen upp när hon på kvällen innan fick chansen att provsmaka den torsdagslunch som Kyrkskolans elever kommer att serveras.
Ett nytt initiativ från rektor Jonas Fors och kostchefen Monika Ahrås för att uppmärksamma att det är nya tider i kommunens skolkök, där man gör allt mer från grunden.

När föräldrarna till Kyrkis åttor kallats till möte passade skolan på att bjuda på mat.

Tre olika sorters lasagne hade kökschefen Anna Karlsson och hennes personal lagat till, kompletterad med ett fräsch salladsbuffé.

Och att döma av den goda aptiten verkade de flesta kunna sätta "gilla" i betygsprotokollet, som delades ut till matgästerna.

– Det är mycket roligare att jobba i köket nu när vi får laga maten och det tycker personalen också, sammanfattade Anna Karlsson, som under kvällen hade hjälp av kokerskorna Sofie Hedman och Charlotte Andersson.

– Men det krävs bara lite mer planering än förr och med fem personer i köket är det inga problem att hinna med, lade hon till.

En del har plockats bort från de tidigare matsedlarna och annat har kommit till, som tex-mex-kyckling och faktiskt en gammal klassiker, som fiskbullar.

– Brunsås har vi nästan avskaffat, uppgav Anna.

Föräldern Eva Wahlqvist hade sällskap vid bordet av Mats Blom, som själv jobbar på Kyrkskolan. Mitt emot satt paret Åsa Lundgren och Mats Kols.

Alla fyra lät sig väl smaka av lasagne-rätterna och Eva var övertygad om att det också skulle uppskattas av eleverna.

Mats Kols uppfattning är att maten på Kyrk är omtyckt, den reaktionen har han fått därhemma.

– Jag tycker maten blir bättre och bättre även om en del av eleverna har svårt för fisk, inflikade Mats Blom.

Rektor Jonas Fors, som var mest förtjust i tex-mex-varianten av lasagne, tycker att han hör av eleverna på skolan att maten blivit godare och bättre i och med reformen.

– Maten är viktig, det tycker eleverna. Den andra frågan som engagerar är rasternas längd, sa Fors med ett leende.

Monika Ahrås ambition är att man ska utveckla matlagningen än mer i kommunens skolor.

– Det är viktigt att eleverna får vara med och påverka matsedeln, vilket tar sig uttryck i Önskedagen en fredag i månaden.

När eleverna får bestämma på Kyrkskolan hamnar kebab med pitabröd i topp.