Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldraföreningen vid Hosjöskolan vill se sänkt hastighet

Hosjögården kommer att fungera som matsal för Hosjöskolans elever under hela läsåret.

Det gör att 350 elever + 35 lärare varje dag promenerar längs Centralvägen för att äta lunch och mellanmål.

Både personal och föräldrar känner en stor oro för trafiken.

Rektor Anette Blomqvist har redan skickat in en skrivelse till trafik- och fritidsförvaltningen med begäran om hjälp med att öka trafiksäkerheten utefter den aktuella sträckan.

Nu väljer föräldraföreningen på Hosjöskolan att göra detsamma.

I sin skrivelse till kommunen skriver föreningens företrädare bland annat följande: "Vi kräver nu att något görs för att minska risken att något barn skadas längs vägen. Som ni förstår så är det ganska stökigt när 350 elever och personal ska förflytta sig fram och tillbaka längs Centralvägen. Cykelbanan är ganska smal och det är ju inte helt friktionsfritt när så många elever i årskurs F.6 ska förflyttas. Vi är livrädda att någon ska råka bli utknuffad eller halka ut på gatan och bli påkörd. Det bästa vore om ett vägräcke kunde sättas upp, samt att hastigheten sänks."

I sin skrivelse trycker också föräldraföreningen på att det brådskar och ber därför trafik och fritid att återkomma omgående.