Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För dyrt med blommor i Backarondellen

Backarondellen har fått en hel del uppmärksamhet för utsmyckningen.
Men blommorna kommer inte tillbaka efter ombyggnaden.
– Det blir inga fina växter. Kommunen anser att underhållet blir för dyrt, konstaterar Lars-Erik Håkansson vid Trafikverket.

Om några veckor är vägprojektet i anslutning till Norra Backa klart. Den hårt trafikerade Backarondellen får delvis nytt utseende.

Blomsterarrangemangen har skrotats - istället blir det stensättning.

– Underhållet har varit så kostsamt, säger Steve Johnson, kommunens mark- och planchef.

Främst är det säkerhets- och arbetsmiljöfrågor, som gör att kommunen väljer att ha en mer lättskött rondellutsmyckning.

– Det är ingen som önskar den här utvecklingen. Vi har fått mycket uppmärksamhet och beröm för planteringen som varit. Men vi hoppas att det här också blir bra, säger Steve Johnson och nämner att det är samma konstnär som utformat marken som gjort skulpturen, nämligen Jörg Jeschke.

Steve Johnson hoppas att helheten ska bli positiv och han säger att kommunen ska titta på belysning för att göra trafikplatsen än trevligare.

– Det går att jobba med ljussättning. Vi får titta vidare på det.

Blommor försvinner inte helt från området. Det blir planteringar längs gång- och cykelvägen mellan Kupolen och stationsområdet.

– Man kan säga att man har lättare att uppskatta och uppleva blommor när man går och är nära, än när man sitter i en bil.