Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Foppas stjärnhäst vann i USA

Annons

Peter Forsberg är inte bara lyckosam i de amerikanska hockeyrinkarna. Som hästägare har det mesta gått Foppas väg. Nästa lördag väntar final i Hambletonian stakes, världens största treåringslopp, med Adrian Chip i USA.

Adrian Chip vann natten till söndagen ett av försöken till "Hambot" på 1.11,1/1|609 m auto på The Meadowlands, New Jersey. Och han gjorde det med gott om krafter kvar.

Adrian Chip startade snabbt och var i ledningen redan efter 200 meter.

Pampered Princess, som tränas av svenske Jimmy Takter, vann det första försöket enkelt på 1.10,2 med Tim Tetrick i sulkyn. Takter funderade länge om att möta hingstarna i Hambletonian men stjärnstoet visade nu att hon kan spöa grabbarna. Pampered Princess har vunnit 14 av 17 lopp.

Donato Hanover kommer att blir favorit i finalen. Han vann sitt försök på 1.10,3 efter ledning från start till mål men travet stämde inte helt perfekt på upploppet. Donato Hanover är obesegrad i tolv starter men utan att vara skrockfull kommer det att bli tufft att greja 13:e raka _ mot Pampered Princess och kanske Adrian Chip.

Förstapriset i "Hambo" är 500|000 dollar, cirka 3,3 miljoner kronor. För sex år sedan åkte Stefan Melander över till USA och vann Hambletonian med Scarlet Knight. Robert Bergh kan bli den andre svenske kusken att vinna det klassiska treårsloppet, som kördes första gången 1926.

Robert Bergh har tidigare vunnit Svenskt Travderby med Tsar d'Inverne, som ägdes av Peter Forsberg. Roi d'Inverne, Charles de Gaulle och Lord Stanley är några andra av "Foppas" topphästar i träning hos Bergh.

TT

Mer läsning

Annons