Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Foppa" missar derbyt

Höftskadan hinner inte läka.
Nu står det klart att LIF:s talang Filip Forsberg, 18, missar tisdagens derby mot Mora.
– När säsongen drar ihop sig vill jag vara med och då är det dumt att chansa nu, säger han.

Annons

Filip Forsberg har just kommit hem från en fyrnationsturnering i Sundsvall med Småkronorna – men 18-åringen stod vid sidan av under matcherna.

– Sista träningen med Leksand innan jag stack till Sundsvall så var jag i en situation där jag skulle åka iväg och då högg det till i höften. Det kom från ingenstans, säger han.

Leksandsforwarden har drabbats av en sträckning i höftböjaren. Tidigare spekulerade Forsberg i att han kanske skulle kunna spela morgondagens derby – men nu står det klart att det inte blir så.

– Nej, det blir inget spel i morgon. Hade det varit sista matchen för säsongen hade man kunnat lira, men det är ju dumt om man drar på sig något ännu värre och blir borta en längre tid. När säsongen drar ihop sig vill jag vara med och då är det dumt att chansa nu.

Men någon längre skadefrånvaro ser det inte ut att bli.

– Det är ändå helt okej, höften blir bättre och bättre så det är på rätt väg.

Hur ser rehabträningen ut?

– Man behöver inte göra någon större grej. Det är bara att vila och bygga upp det som är runt om, det blir mycket cykel och övningar för att få upp styrkan i höften, säger Forsberg.