Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Foppa" med till VM

Annons

Två landslagsdebutanter, Örebros Kristin Hammarström och Umeås Madelaine Edlund, fick var sin plats i truppen till fotbolls-VM i Kina.

Där fanns också en spelare med hittills bara en landskamp men förhoppningar om mycket mer _ Djurgårdens Linda "Foppa" Forsberg.

Skadorna och återbuden har kommit på rad. Därför var överraskningarna i princip obefintliga när truppen till dam-VM presenterades på tisdagen. Den som gick igenom de 21 namnen som Thomas Dennerby ropade ut på Centralstationen i Stockholm kunde i alla fall se tre som inte var helt givna:

Hon kan bli den spelare som får axla titeln "joker" när det är dags för VM i september. Själv står hon för en uppfriskande attityd och är rak när det gäller sina förhoppningar på VM:

Dennerby ser henne också som en offensiv kraft som är mycket tacksam att ha med, särskilt nu som bland annat Josefine Öqvist är borta från VM på grund av skada:

Övriga namn var en väntad blandning av ungt och gammalt, rutin samt några mera färska namn. Rutinen står bland annat Hanna Marklund, Karolina Westberg och Frida Östberg för, däremot inte Jane Törnqvist och Kristin Bengtsson som var två av de totalt nio namn som föll bort i den sista gallringen. Det gjorde även Salina Olsson, Göteborg och Maria Aronsson, Linköping.

För landslaget väntar närmast träningsläger i Kolmården och en träningsmatch mot Danmark den 30 augusti. 2 september åker man till Kina, premiärmatchen går den 11 september i Chengdu mot Nigeria.

TT

Mer läsning

Annons