Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folktomt på torgmöte

Gunn-Marie Tranberg är besviken på Miljöpartiet, hon tycker de bryr sig för lite om landsbygden.

Annons

Miljöpartiet hade arrangerat torgmöte för att få en dialog med Malungsborna, nu tyckte nog många att det soliga vädret var mer intressant än politik. När tidningen var där fanns inte någon intresserad mer än de redan partitrogna.

Gunn-Marie Tranberg från Sälen och kommunordförande för Miljöpartiet tycker det aldrig kommer fram att Miljöpartiet är ett landsbygdsparti.

MP vill vara ett landsbygdsparti men uppfattas som ett storstadspartii, miljön är ju på landet, säger hon.

Hon brinner för att förbättra miljön i Malung-Sälens kommun och kan inte förstå hur järnvägen till Sälen kunde läggas ner för några decennier sedan.

– Det är så urbota korkat att den lades ner. Det är många hundratusen människor som åker till fjällen i bil varje år som smutsar ner miljön.

Hon har svårt för alla tunga transporter som rullar på riksväg 71. Målet är att öppna Västerdalsbanan igen, Mijlöpartiet vill samarbeta med alla som vill ha tillbaka järnvägen. Hon tycker det är roligt att det står "Tillfälligt avbrott" på tavlan vid stationen.

– Vi kan ju inte lägga ner järnvägen och satsa på en storflygplats i Sälen, flyget är det mest miljöovänliga som finns, men tiden verkar för oss, oljan är slut, säger hon.

Under torgmötet bjöds det också på musik av Ann-Sofie Jonsson och John Mitchell, de spelade fredsrelaterade sånger och en miljöpartisång.