Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkmusiknatta - en plats för musik och möten

Folkmusiknatta är årets höjdpunkt för många folkmusikintresserade och under fredags- och lördagskvällen kommer Folkets hus i Falun att myllra av musik och dans.

Allt inleds i kväll med tävlingen Årets unga folkmusikband och en konsert med den svensk/norska gruppen Sver. På lördagen fortsätter tävlingen med final och på olika scener i huset bjuds musik av alla möjliga slag.

Den som vill lära sig mer kan delta i någon av de workshops som erbjuds under lördagen innan Folkmusiknatta drar igång. Det är Slängpolske-kurs med Andreas Berchtold & Kristofer Pettersson, en workshop med Sver och låtspel för barn med Ellinor Fritz.

Förutom konserter och workshops så finns det alltid plats för egna musikaliska möten. Folkmusiknatta är en spelmansstämma med vimmel och buskspel varhelst det finns plats och utrymme.